Hartelijk welkom

Blusleidingen | Nofire Brandbeveiliging | Droge Blusleidingen

Blusleidingen? Nofire.nl onderhoudt en levert droge blusleidingen. Wij doen dit conform de NEN 1594 norm. Daarnaast kunnen we het hele traject blusleidingen van opdracht tot installatie verzorgen. Tevens kunt u voor advies blusleidingen bij ons terecht.

Waarvoor een droge blusleiding?

Op het moment dat er in een groot (hoog) gebouw brand uitbreekt, is de kans heel groot dat er zich tijdens het blussen door de brandweer, er veel tijd verloren gaat aan het naar boven transporteren van slangen en/of het uitrollen hiervan. Om het tijdsverlies zo veel mogelijk te beperken is het noodzakelijk dat in sommige gebouwen droge blusleidingen aanwezig zijn. De droge blusleidingen zijn vervaardigd uit buizen gemaakt van staal. Met nog daarbij brandslang- en voedingsaansluitingen. Dit zorgt ervoor dat de brandweer, met de pompinstallatie van een brandweer voertuig, de gewenste hoeveelheid water zeer snel op de benodigde plaats kan transporteren.


Wanneer is een droge blusleiding noodzakelijk?

 • Een gebouw wat erg uitgestrekt is.
 • Een gebouw wat rondom moeilijk te bereiken is door brandweer voertuigen.
 • Wanneer de allerhoogste verdiepingsvloer van een gebouw, twintig meter boven het maai veld ligt.

  Binnen de direct omgeving (veertig meter) is het wel noodzakelijk dat er een brandkraan te vinden is. Ook zijn deze blusleidingen slechts gemaakt voor een lage druk. De HD-droge blusleidingen worden tegenwoordig door de brandweer of instanties niet meer gebruikt.

  Hoeveel blusleidingen zijn er nodig voor een gebouw?

  Het aantal droge blusleidingen dat u moet hebben staat beschreven in artikel 2.192 lid 2. Hierin staat: Het aantal droge stijgleidingen is zodanig dat de loopafstand tussen een brandslangaansluiting van een droge blusleiding en een toegang van een op die aansluiting aangewezen rookcompartiment niet groter is dan 35 meter.

  Jaarlijks onderhouden blusleidingen:

  Droge blusleidingen moet elk jaar aan onderhoud worden onderworpen. Dit onderhoud wat jaarlijks uitgevoerd moet worden, gebeurt volgens de NEN 1594 normering. Deze bevat de volgende punten:
 • Aansluitingen controleren ( aansluitpunten )
 • Afdichtingen van rubber conditioneren
 • De spindels conditioneren en controleren
 • Alle onderdelen (ook de aansluitkast) onderwerpen aan een visuele controle

  Meer info over droge blusleidingen?
  Vult u het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of neem direct contact met ons op Tel. 0180 - 556 747
 • Aanbieding Aanbieding