0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Brandblusser Keuren | Nofire Brandbeveiliging | Brandblussers

Brandblusser keuren en onderhouden, brandblusser keuren en de brandslangen op haspels zijn onmisbaar om een beginnende brand in de kiem te smoren. Brandblusser keuren en onderhoud van deze blusmiddelen zijn een essentieel onderdeel van brandpreventie en van een veilige werkplek.

brandblusser keuren verplicht:

Brandblusser keuren en kleine brandblusmiddelen, zoals brandblussers en brandslanghaspels, vallen onder de REOB, de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Deze brandblusmiddelen moeten minstens één keer per jaar worden gekeurd door een REOB erkend bedrijf. Voor brandslanghaspels geldt daar bovenop de verplichting van een uitgebreide controle een keer in de vijf jaar. n het stilstaande water in de slang kan bij bepaalde temperaturen de legionellabacterie voorkomen. Om besmetting van legionella tegen te gaan, moeten de hoofdkranen van de brandslanghaspels zijn verzegeld.

Brandblusser keuren controlepunten:

Naast brandblusser keuren doen bedrijven er verstandig aan intern de brandblusmiddelen regelmatig na te lopen. En ook te controleren of medewerkers weten waar de brandblussers hangen en hoe die werken.

Controlepunten voor bedrijfshulpverleners:

- Hangen de brandblusmiddelen nog op de juiste plaats?
- Zijn de brandblussers recent gecontroleerd en gekeurd door een erkend NCP REOB onderhoudsbedrijf?
- Zit de borging nog op de brandblusmiddelen?
- Zijn de gebruiksinstructies nog goed leesbaar?

Iedereen in het bedrijf zou moeten weten hoe brandblussers werken. De procedure is eenvoudig maar het is raadzaam om medewerkers een keer te laten oefenen onder leiding van de bedrijfshulpverleners.

Brandblusser keuren of meer weten? Vraag het ons!

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van deze website nog vragen heeft over uw specifieke situatie. De technische adviseurs van Nofire.nl vertellen u graag welke service voor uw situatie van toepassing is. Belt u gerust met de specialisten van Nofire.nl via onze contactpagina, of kijk rustig en doelbewust rond op onze webwinkel.