0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Brandmelders

Brandmelders:
Ongetwijfeld bent u deze al eens tegengekomen, ze kunnen u bij een beginnende brand alarmeren, waardoor u misschien het vuur nog kunt blussen en zoniet tijdig uw gezin in veiligheid brengen. Veel slachtoffers bij brand, zijn tijdens hun slaap door verstikking om het leven gekomen. Wij kennen verschillende soorten en maten brandmelders.

Systeem brandmelders:
Indien u een alarmsysteem heeft met externe alarmering (meldkamer of buitenalarm) kunt u ook bedraderookmelders laten plaatsen, dit heeft 2 grote voordelen, zoals als u niet thuis bent is uw huis toch tegen brand beveiligd en u hoeft geen batterijen meer te vervangen.

230 volt brandmelders:
Nieuwbouwwoningen die na 1 januari 2002 worden opgeleverd, moeten voorzien zijn van 230 Volt rook- en hittemelders met een batterij back-up. Dit staat in het Bouwbesluit 2002. Daarnaast verbiedt het ministerie van VROM-DGM het gebruik van 230 Volt ionisatiemelders in nieuwbouwwoningen. De brandmelders zijn snel en eenvoudig te installeren en ze zijn voorzien van een alkaline batterij back-up. Daarnaast zijn de brandmelders ook verkrijgbaar met vast gesoldeerde, oplaadbare Vandium Pentoxide Lithiumcel, met een back-up van 6 maanden. Deze lithiumcel heeft een levensduur van tien jaar.

Batterij brandmelders:
Batterij rookmelders zijn er in 2 soorten; de goedkopere ionisatiemelders en de duurdere optische rookmelders. De optische rookmelders reageren zodra er zichtbare rookdeeltjes in de lucht worden gezien. De ionisatie melders reageren ook al bij onzichtbare deeltjes, dit is dus iets sneller, maar daardoor ook vaker ongewenst.

Stel Aflopende Sortering in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel Aflopende Sortering in
Pagina:
  1. 1
  2. 2