0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Brandmeldcentrales | Nofire Brandbeveiliging

Brandmeldcentrale nodig? Hoe detecteert u brand in een gebouw? Dit kan met brandmeldcentrale (rook) detectiesystemen, alleen in ‘verkeersruimten’ of in alle ruimten van het gebouw. Alarmeren kan luid, met licht- en geluidssignalen, of stil, met alleen een waarschuwing naar bijvoorbeeld een alarmcentrale of de brandweer. Omdat elk gebouw anders is legt u zelf de eisen aan de brandmeldcentrale (BMI) vast in een Programma van eisen (PvE). Het PvE wordt opgesteld op basis van NEN-normen en NTA.

Technische eisen aan brandmeldcentrales in Programma van eisen:

In NEN-norm 2535 leest u welke eisen aan brandmeldcentrale (BMI) worden gesteld. Het Gebruiksbesluit regelt wanneer een gebouw een BMI nodig heeft en welke vorm van bewaking vereist is. De specifieke technische uitwerking van de BMI legt u tijdens de ontwerpfase vast in het Programma van eisen (PvE). In dit document gaat u bijvoorbeeld in op indeling van detectie- en alarmzones, omvang van de installatie, sturingen voor bijvoorbeeld het sluiten van rookwerende deuren, en op afstelling van rookdetectoren in verband met het voorkomen van onnodig alarm, en de manier waarop het systeem alarm slaat. Het PvE wordt opgesteld door of in opdracht van de eigenaar of exploitant, en vervolgens beoordeeld door burgemeester en wethouders.

Als iemand een handbrandmelder gebruikt, of als een automatische melder brand detecteert, wordt de brandmeldinstallatie (BMI) geactiveerd.
Deze stuurt vervolgens een signaal naar de ontruimingsalarminstallatie die zorgt voor een ontruimingssignaal waardoor aanwezigen gewaarschuwd worden.

Dit kan op 3 manieren:

 • Luid alarm
  Een ‘slow-whoop’-signaal of gesproken woord voor personen in het bedreigde gebied. Hieronder valt ook een optische signaalgever voor doven.

 • Stil alarm
  Alarmering van een geselecteerde groep personen (de bedrijfshulpverleners) die vervolgens ontruiming van personen in het bedreigde gebied op zich nemen. Een ‘melding naar de zusterpost’ bij 24 uurszorg valt hieronder.

 • Gecombineerd luid alarm en stil alarm
  Een bedrijfshulpverleningsorganisatie wordt bijvoorbeeld door een stil alarm, via ‘piepers’, eerst gewaarschuwd, en na een bepaalde vertragingstijd een luid alarm de aanwezigen

  De manier van alarmering is ook een aspect dat vastgelegd moet worden in het Programma van eisen (PvE). Volgens het Gebruiksbesluit moet een ontruimingsalarminstallatie voldoen aan de NEN 2575.

  De voordelen van Nofire.nl:

  Nofire.nl heeft alle mogelijke erkenningen op het gebied van brandbeveiliging, hiermee bent u verzekerd van een kwalitatief goede brandbeveiliging installatie. Wij leveren uitsluitend goedgekeurde brandbeveiliging systemen volgens de NEN2535. Door onze lage kosten en efficiënte werkwijze zijn wij in staat tegen een zeer concurerende prijs een brandbeveilinginstallatie aan te bieden. Wij beschikken uitsluitend over vakmensen met uitgebreide ervaring in de brandbeveiliging waardoor wij snel en doeltreffend kunnen werken. Onze servicedienst is op elk moment bereikbaar en kan u helpen bij technische problemen aan uw brandmeldinstallatie. Wilt u meer informatie brandmeldcentrale, klik hier voor meer info.


  De juiste brandmeldinstallatie voor de juiste toepassing in uw situatie:

  Met onze kennis en ervaring op het gebied van brandmeldbeveiliging kunnen wij per situatie het juiste type brandmeldinstallatie adviseren waardoor valse meldingen voorkomen worden en er een betrouwbare installatie geleverd wordt tegen een scherpe prijs, een zeer veilig gevoel dus!

  Meer info over brandmeldcentrale?
  Vult u het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of neem direct contact met ons op Tel. 0180 - 556 747