0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Noodverlichting | Nofire Brandbeveiliging | Vluchtwegverlichting

Noodverlichting ook wel vluchtwegverlichting genoemd is een vorm van verlichting die automatisch wordt ingeschakeld bij het uitvallen van alle elektriciteit. Hiertoe is noodverlichting en de lamp voorzien van zowel een aansluiting op het lichtnet als van een batterij of generator die de lamp indien nodig van elektriciteit voorziet. Door het installeren van vluchtwegverlichting kan worden voorkomen dat men in het geval van stroomuitval de weg naar buiten niet meer kan vinden in een pand of andersoortige locatie. Ook in het geval van brand, zeker met de bijkomende rookontwikkeling, is het van groot belang dat aanwezigen tijdig de (nood-)uitgangen kunnen vinden. Bovendien kan een correcte verspreiding van de juiste types vluchtwegverlichting zorgen voor vermindering van paniek. Vaak worden deze lampen dan ook gecombineerd met bewegwijzering, zoals pictogrammen die wijzen naar nooduitgangen.

In veel bouwbesluiten is de installatie van vluchtwegverlichting verplicht gesteld. Dit geldt met name voor gebouwen waarin zich normaal gesproken veel personen bevinden, zoals kantoorpanden of studentenhuizen. De meeste moderne noodverlichting is voorzien van sterke led lampjes. Eerdere, nog altijd zeer gangbare varianten zijn voorzien van TL - of halogeenlampen.

Vluchtwegverlichting is ook te vinden in enkele vormen van vervoer, zoals in vliegtuigen. Over het vloeroppervlak lopen langs de gangpaden smalle lichtstroken, die ophouden of een afwijkende kleur hebben bij de verschillende nooduitgangen. Wanneer bij brand de cabine teveel rook bevat, kan men zodoende kruipend over de grond alsnog een weg naar buiten vinden. Deze stroken worden ook wel paniekverlichting genoemd. De normen omtrent paniekverlichting zijn vastgelegd in NEN-EN 1838, NEN 6088 en NEN 1010.

Leveringsprogramma vluchtwegverlichting:

Binnen het gamma van Nofire.nl vindt u altijd een product dat bij uw project past. Het productpakket bevat een range opvolgende producten van eenvoudig (BASIC) tot architectonisch aansprekend (Planète) of van standaard decentrale armaturen tot centrale noodverlichtingsystemen met armatuurbewaking en -besturing (STAR-technologie). Daarnaast heeft Nofire.nl een uitgebreid accessoirepakket, waarmee montage van de armaturen op bijna elke locatie en in elke positie mogelijk is.

Voor alle producten geldt dat ze voldoen aan de aan noodverlichting gerelateerde productnormen waaronder: NEN-EN-IEC 60598-2-22, NEN-EN 50171 en NEN 6088. Uiteraard wordt met Nofire.nl producten ruim voldaan aan de in de NEN-EN 1838 geëiste grenswaarden op gebied van verlichting, voorkoming van verblinding en pictogram-uitlichting. Nofire.nl nodigt u uit voor u passende noodverlichting te selecteren via deze website. Mocht u hierbij hulp wensen dan staat het team van de noodverlichtingspecialisten tot uw beschikking om samen de op uw project toegesneden noodverlichting te selecteren.

Interesse in erkende noodverlichting? Kijk hier voor onze uitgebreide online webwinkel voor erkende vluchtwegverlichtingsarmaturen.


Meer info over vluchtwegverlichting?


Vult u het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of neem direct contact met ons op Tel. 0180 - 556 747