0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Onderhoud Brandblussers | Nofire Brandbeveiliging | Brandblussers

Onderhoud aan uw brandblussers nodig? Draagbare brandblussers zijn een belangrijk middel bij de bestrijding van brand. Om doeltreffend te zijn moeten ze niet alleen in voldoende mate aanwezig zijn maar ook betrouwbaar functioneren. Om deze reden is zorgvuldig en regelmatig onderhoud aan uw brandblussers conform de NEN 2559 niet alleen een noodzaak maar ook een verplichting. Deze NEN 2559 verplicht dat het onderhoud aan brandblussers en brandslanghaspel ten minste 1 x per 12 maanden uitgevoerd dient te worden. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij ons voor het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud aan uw brandblussers en/of brandslanghaspels.

Onderstaande handelingen dienen uitgevoerd te worden bij het jaarlijks onderhoud:

Controle van borgpen en indicatievoorzieningen, controle van drukmeters, inspectie van het uiterlijk van het blustoestel, het wegen van de brandblusser, controle van de slang en het spuitstuk, controle van de bedieningsinstructies, het openen van het blustoestel en inspecteren van het blusmiddel en gaspatroon (alleen bij blussers met inwendig gaspatroon), controle van alle onderdelen op werking en bruikbaarheid, controle van het bedieningsmechanisme, het vervangen van relevante O-ringen, sluitringen en slangmembranen, opnieuw assembleren van de brandblusser, het invullen en opnieuw plaasten van het geldig onderhoudsetiket. Naast deze jaarlijkse werkzaamheden dienen er ook nog conform dezelfde NEN 2559 normen aanvullende werkzaamheden en controles te worden uitgevoerd bij 5, 10 en 15 jaar. Het zogenaamde uitgebreid onderhoud en revisie. Zodra de brandblusser zijn 20e levensjaar bereikt heeft mag de brandblusser niet meer goedgekeurd worden en dient deze afgevoerd en op een deskundige manier onklaar gemaakt te worden.

Hieronder volgt een opsomming van de werkzaamheden welke per type brandblusser uitgevoerd dienen te worden:
Bij het extra onderhoud worden de normale handelingen uitgevoerd als bij het jaarlijks onderhoud, alleen worden er dan nog de aanvullende handelingen zoals onderstaand omschreven uitgevoerd:

Onderhoud brandblussers:

Bij revisie op 10-jarige leeftijd: Leeghalen van de brandblusser, inwendige inspectie, hervullen met nieuwe bluspoeder.

Koolzuursneeuwblusser:

Bij revisie op 10-jarige leeftijd: Leeghalen van de brandblusser, inwendige inspectie, ijken en hervullen met nieuwe CO2 vullingen.

Sproeischuimblusser:

Bij het uitgebreid onderhoud op 5-jarige leeftijd: Leeghalen van de brandblusser, inwendige inspectie, hervullen met nieuwe blusschuim.
Bij revisie op 10-jarige leeftijd: Leeghalen van de brandblusser, inwendige inspectie, hervullen met nieuwe blusschuim.
Bij het uitgebreid onderhoud op 15-jarige leeftijd: Leeghalen van de brandblusser, inwendige inspectie, hervullen met nieuwe blusschuim.

Meer info?

Goed onderhoud aan uw brandblusmiddelen is van doorslaggevend belang voor uw brandveiligheid. Nofire.nl staat garant voor de optimale bedrijfszekerheid aan uw brandblussers.
Vult het contactformulier in wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel Tel. 0180 - 556 747