0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Meer Zichten

Droge stijgleiding conform NEN 1594

Schrijf een review over dit product

Short Description

Conform het bouwbesluit zijn in Nederland alle hogere gebouwen, utiliteits- en woningbouw, brandveilig gebouwd en dus voorzien van een droge stijgleiding, welke voor gebruik door de brandweer is opgebouwd conform de richtlijnen in de NEN 1594.

Om verzekerd te zijn van een goede inzetbaarheid tijdens een calamiteit, dienen deze droge stijgleidingen 1x per jaar te worden geïnspecteerd en 1x per 2, 3 of 5 jaar te worden beproefd conform NEN 1594. Op dit moment ligt de verantwoordelijkheid, voor de inzetbaarheid van de droge stijgleiding bij de eigenaar c.q. beheerder van het gebouw. Hebt u zich al overtuigd van de staat waarin uw droge blusleiding verkeert…?

Nofire Brandbeveiliging kan voor u de inspecties en beproevingen, conform de NEN 1594, uitvoeren met speciaal voor deze werkzaamheden ontwikkelde apparatuur. Deze apparatuur omvat onder andere een tot 60 bar instelbare perspompunit, brandslangen, afsluiters, communicatiemiddelen en een warme lucht droogunit.

Bij het eenmaal per 2, 3 of 5 jaar beproeven van de droge stijgleiding conform NEN 1594, wordt vooraf een normale complete onderhoudsbeurt uitgevoerd. Hierna wordt de totale leiding met schoon water gevuld en onder druk gebracht. De persdruk bedraagt 1600 kpa op maaiveldhoogte en moet gedurende 5 minuten constant blijven.

Indien er tijdens het vullen lekkages optreden, dan zal worden bepaald of dit direct verholpen kan worden. Zo niet, dan wordt een reparatie advies opgesteld. Na de hydrostatische beproeving wordt een Inspectierapport opgesteld, waarvan een kopie aan de Preventie afdeling van de plaatselijke brandweer wordt gezonden en wordt de droge stijgleiding voorzien van een controlesticker.

Omschrijving

Details

Regelgeving droge stijgleiding conform NEN 1594.

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Gewicht 1
Fabrikant RH Brandbeveiliging
Kleur Nee
Offerte 15
Pallet inhoud container2

Recensies

Schrijf uw Eigen Recensie

Droge stijgleiding conform NEN 1594

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality
Rating
Price
Value