0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Brandblussers | Nofire.nl | Brandblusser

Brandblussers nodig voor uw bedrijf? brandblussers zijn apparaten om het vuur van een kleine brand te doven. Het bestaat uit een cilinder waarin een beperkte hoeveelheid brandblusmiddel onder druk staat. Er zijn ook brandblussers waarin zich een drukpatroon bevindt, die eerst geactiveerd (ingeslagen) moet worden via een rode inslagknop boven op de brandblussers. Door een opening kan het blusmiddel op het vuur gespoten worden. Er zijn voorwaarden die voor brandblussers gelden in Nederland, inclusief de wetgeving en de normen die voor brandblussers gesteld zijn.

Een brandblusser is geschikt voor een of meerdere brandklassen. Brandblussers bestaat ruwweg uit drukvat, blusstof en drijfgas. Als er geen drijfgas in het drukvat aanwezig zou zijn, dan kan ook de brandblusstof niet uit de brandblussers komen. Sommige brandblussers hebben daarom een drukmeter "manometer" boven op de brandblusser zitten. Hierin is te zien of de druk van het drijfgas nog voldoende is om deze brandblusser te activeren.

Men kan daarom brandblussers ruwweg indelen in twee soorten, brandblussers die onder permanente druk staan, deze zijn in de meeste gevallen voorzien van een manometer, zodat de consument de druk mag en kan aflezen. Let er wel op dit is geen 100% zekerheid, laat daarom uw brandblussers regelmatig controleren door een NCP – REOB erkend onderhoudsbedrijf.

Zo bestaan er ook brandblussers die niet onder druk staan, deze brandblussers moet door gebruiker onder druk worden gezet met een inslagknop bijvoorbeeld. Deze soort brandblussers worden bijna niet meer gefabriceerd, en komen daarom bijna in Nederland niet meer voor. Reden is dat deze brandblussers met onderhoud en revisie zeer duur uit vallen, een brandblusser met een manometer is dus veel goedkoper in aanschaf van deze brandblusser.

Brandblussers met een drukpatroon, komen bijna niet meer voor in Nederland kunnen onderverdeeld worden in brandblussers met een inwendig drukpatroon, zodra u de brandblusser zou activeren wordt de druk in de brandblusser opgevoerd. Brandblusser met een uitwendig drukpatroon worden in Nederland niet meer gefabriceerd, hier is de drukpatroon buiten het vat aangebracht.

Elke brandblusser die u bij ons kunt kopen is overal inzetbaar en gebruiksvriendelijk. Dat betekent dat ook onervaren gebruikers met de brandblusser overweg kunnen.

Als ervaren vakmensen hebben wij de kennis en de expertise in huis om u van deskundig advies te voorzien wanneer u besluit om brandblussers te kopen. Heeft u dus nog vragen over het kopen van een brandblusser? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag uit de brand.