0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Droge Blusleidingen | Nofire Brandbeveiliging | Blusleidingen

Droge blusleidingen, welkom op de website van Nofire.nl de specialist in droge blusleidingen. Wellicht kent u dit systeem onder de naam droge stijgleiding of droge brandleiding. Deze brandbeveiligingsinstallatie droge blusleidingen kan in gebouwen erger voorkomen en beperkt de schade. U wilt toch ook dat uw medewerkers of bewoners altijd snel en veilig het pand kunnen verlaten, ook in geval van nood?

Met de juiste brandbeveiligingsinstallatie, waar de droge blusleidingen toe behoren, en het juiste onderhoud, helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen. Regelmatig onderhoud verhoogt de veiligheid en de levensduur van uw droge blusleidingen. U kunt bij Nofire Brandbeveiliging terecht voor de montage en reparatie van droge blusleidingen. Daarnaast verzorgen we periodiek en uitgebreid onderhoud met de daarbij behorende keurrapporten. Tot slot kunt u het afpersen van de droge blusleidingen op een minimale druk gedurende een vastgestelde tijdsduur aan ons overlaten.

Waar dienen droge blusleidingen voor, en wanneer worden deze toegepast?

Droge blusleidingen zijn zowel vereist in nieuw te bouwen gebouwen als in bestaande gebouwen. Volgens het bouwbesluit zijn droge blusleidingen vereist indien de hoogstgelegen vloer van een verblijfsgebied op meer dan 20 meter boven meetniveau is gelegen. Dit geld zowel voor nieuw te bouwen gebouwen als voor bestaande bouw, zij het dat bij bestaande bouw van de hoogste gelegen vloer van een verblijfsruimten wordt gesproken.

Het aantal droge blusleidingen worden bepaald door de aanwezige loopafstand tussen een brandslangaansluiting van een droge blusleiding en een toegang van het op die aansluiting aangewezen rookcompartiment: maximaal 70 meter.

Droge blusleidingen beperken het aantal aan elkaar te koppelen brandslangen, waardoor de brandweer sneller in staat is om bij brand op een hoger gelegen verdieping te beginnen met het bestrijden van brand.

Meer weten over droge blusleidingen? Vraag het ons!

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van deze website nog vragen heeft over uw specifieke situatie. De technische adviseurs van Nofire.nl vertellen u graag welke service voor uw situatie van toepassing is. Belt u gerust met de specialisten van Nofire.nl via onze contactpagina, of kijk rustig en doelbewust rond op onze webwinkel. Wij beschikken over een 24/7 service, u kunt ons telefonisch bereiken op Tel. 0180 - 556747.