0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

IMPREGNEERMIDDEL | NOFIRE.NL | IMPREGNEERMIDDELEN

Brandvertragend impregneren d.m.v. vacuümdruk

Voor het brandvertragend maken van planten, kerstbomen, bloemen, kerstdecoraties, textiel, karton, riet e.a. door middel van sprayen of het foulard met Nofire.nl aanbrengsproeiers. Dit impregneermiddel is een effectieve kleurloze en vrijwel reukloze geconcentreerde vloeistof, die snel kan worden opgenomen door waterabsorberende en niet absorberende materialen. Na droging blijven de actieve bestanddelen van het impregneermiddel achter en voorzien het materiaal van brandvertragende eigenschappen. Door de opschuimende werking wordt het behandelde materiaal zodanig beschermd dat zij moeilijk ontvlambaar worden. Het type brandvertrager is afhankelijk van het te behandelen product, doch na behandeling kan worden gesteld dat de behandelde producten, zoals b.v. gordijnstoffen, mengvezels etc. kunnen worden geclassificeerd als "moeilijk ontvlambaar" volgens de norm NEN EN ISO 6941 (navlamduur < 15 seconden, nagloeiduur < 60 seconden).

Behandelde materialen voldoen aan de hoogste esthetische kwaliteitseisen. Het is niet agressief voor kleur en vezel en veroorzaakt geen zout- of schimmeluitslag en is absoluut gifvrij. Het product is niet huid- of oogirriterend en heeft een neutrale pH-waarde, waardoor het product uitermate gebruiksvriendelijk is. Indien na behandeling het product met water wordt gereinigd of met water in aanraking komt, vervalt het Certificaat van Behandeling en is nabehandeling noodzakelijk. In veel gevallen is chemisch reinigen (tot 10 maal) van het behandelde product wel toegestaan.

Brandvertragend impregneren d.m.v. volbad principe

O.a. te gebruiken voor het behandelen van: grenen, vuren, red cedar, eiken maple, essen, meranti, merbau, poplar, southern pine, bamboe, multiplex, MDF- en spaanderplaat. De meeste strenge normen in binnen- en buitenland worden hiermee gehaald.
Bovendien hebben de behandelde materialen een zeer geringe ‘heatrelease’ en dragen ze slechts gering bij tot de rookontwikkeling. De maximale rookdichtheid per meter is voor behandelde houtsoorten volgens norm NEN 6066 kleiner dan 5 m-1.
De op te brengen hoeveelheid is afhankelijk van de gewenste norm en de houtsoort.

Droging kan op natuurlijke wijze geschieden of in daarvoor geëigende droogkamers. Het impregneermiddel is een kleur- en vrijwel reukloze vloeistof die, door middel van het vacuümdruk procédé, in alle houtsoorten en plaatmaterialen kunnen worden aangebracht. Door speciale toevoegingen heeft het een zeer goed indringend vermogen dat zelfs op vuren en grenenhout een indringend vermogen geeft van 3 mm tot 20 mm.

Het is uitermate gebruiksvriendelijk daar het niet huid- en oogirriterend is en een neutrale pH-waarde heeft. Daarnaast kan het als milieuvriendelijk worden beschouwd. Het Chemisch Zuurstof Verbruik (CZV) ligt op het niveau van huishoudelijk afvalwater en de verhouding Biologisch Zuurstof Verbruik / Chemisch Zuurstof Verbruik is groter dan 0,50 waardoor het ook als biologisch afbreekbaar kan worden aangemerkt.

Bij buitentoepassingen in bijv. gevelbekleding moet het hout na impregnatie, rondom behandeld worden met een afdeklak, deze is verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren, van transparant tot bijna dekkend. Deze zijn direct te bestellen in onze online webwinkel.

Garantie en certificaat van behandeling

Openbare gelegenheden moeten voldoen aan strenge brandveiligheids gebruikeisen. Zo moeten versieringen en stofferingen zijn behandeld met een brandvertragend impregneermiddel. De brandweer kan een Certificaat van Behandeling verlangen.
Dit Certificaat ontvangt u bij de factuur die tevens als bewijs dient voor de verzekering en diverse andere controlerende instanties. Hierin wordt de precieze projectomschrijving opgenomen, de gegarandeerde laagdikte en de behaalde norm.

Mocht het geïmpregneerde materiaal met water worden gereinigd, of wanneer het met water in aanraking komt, is nabehandeling noodzakelijk. (In dit geval vervalt het Certificaat van Behandeling welke is uitgegeven door Nofire Brandbeveiliging)

Voor impregnatie geld een garantie van 3 jaar. *
Voor coaten geld een garantie van 5 jaar. *

Het is mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten waar door de Certificaten van Behandeling ook op langere termijn gewaarborgd blijft.
Heeft u nog vragen over onze impregneermiddelen of het behandelen op uw locatie? Contact ons op tel. 0180 - 556 747.


Brandpreventie kan leiden tot een zeer aanzienlijke reductie / korting op uw verzekeringspremies, vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.