0

€ 0,00

Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Nofire Brandbeveiliging | Veel gestelde vragen en meer | Nofire.nl

Heb ik garantie op mijn brandblusser?
Heeft u een vraag voor onze klantenservice of verkoop?
Hoe hoog moet ik mijn brandblusser ophangen?
Hoe vaak moeten mijn brandblussers worden gecontroleerd?
Hoeveel bedragen de verzendkosten?
Hoeveel brandblussers heb ik nodig voor mijn bedrijf?
Hoeveel brandblussers moet ik plaatsen?
Ik ben niet thuis op de verwachte leverdatum, kan ik een ander adres opgeven?
Kan iedere brandblusser hervuld worden?
Kan ik mijn order annuleren?
Klachtenbeleid nofire.nl
Moet ik mijn brandblusser markeren doormiddel van een pictogram?
Moment van levering?
Veilig betalen met iDEAL!
Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Wat is de levensduur van een brandblusser?
Wat is de maximale loopafstand van mijn brandblussers?
Wat moet ik doen als de verzending bij aflevering beschadigd is?
Wel óf niet een keer per jaar brandblussers controleren
Welk soort brandblusmiddelen moet ik kiezen?
Zijn de prijzen op de webwinkel excl. BTW?

Heb ik garantie op mijn brandblusser?

Op het brandblusapparaat zit 10 jaar garantie (na aanschafdatum) op fabricagefouten. Het apparaat dient in elk geval onbeschadigd te zijn. Tevens dient de borgpen alsmede de plastic verzegeling boven in de afsluiter nog aanwezig te zijn. Bewaar uw factuur zorgvuldig deze dient namelijk als garantie bewijs. Wanneer de originele verzegeling en/of de originele borgpen niet meer in de afsluiter van de blusser aanwezig is vervalt de garantie.

Heeft u een vraag voor onze klantenservice of verkoop?
 

Heeft u vragen over brandblussers of controle brandblussers? Dan kunt u bellen met 0180 556747, op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur). U kunt ook een e-mail sturen naar klantenservice@nofire.nl. Per email zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Hoe hoog moet ik mijn brandblusser ophangen?
 

Volgens de nieuwe Nen norm 4001 dient een blusmiddel vanaf 5 kg en/of 6 ltr. op max. 1 meter hoogte te hangen gerekend vanaf de bovenkant van de rode romp tot de grond. Dus niet zoals weleens beweerd word van de onderkant van de blusser tot de grond. Dit kan gevaarlijk zijn wanneer een klein persoon het gewicht van de blusser verkeerd inschat en deze van een dergelijke hoogte van de haak probeert te halen.

Hoe vaak moeten mijn brandblussers worden gecontroleerd?

Brandblussers en brandslanghaspels moeten afhankelijk van de brandrisico's en omgeving minimaal één keer per jaar worden gecontroleerd door een erkende onderhoudsmonteur. Bovendien dient er eens per vijf jaar een uitgebreide controle plaats te vinden. Bij brandblussers betekent dit onder meer dat de blussers moeten worden hervult. Bij brandslanghaspels wordt na vijf jaar een druktest uitgevoerd. Alle draagbare blustostellen moeten na 10 jaar gereviseerd worden. Alle draagbare blustoestellen moeten na 20 jaar worden vervangen. Bij Nofire.nl is het ook mogelijk uw brandblusmiddelen jaarlijks te laten controleren, klik op contact en vraag meer informatie aan.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Uw bestelling wordt door TNT Express thuis/bedrijf of op het door u opgegeven adres bezorgd. Voor zendingen binnen Nederland geldt een tarief van €9,95. Per verzending eenmalig. Voor verzendingen buiten Nederland gelden een tarief van €45,00. Per verzending eenmalig.

Hoeveel brandblussers heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Voor het aantal blustoestellen en de plaats van de blustoestellen bestaan geen gedetailleerde wettelijke regelingen. Wel moeten er voldoende brandblusmiddelen zijn om een beginnende brand doeltreffend te kunnen bestrijden. Beginnende branden zijn branden die u met één emmer water zou kunnen blussen. Het blussen van alle branden die groter zijn, moet u overlaten aan de brandweer. Er zijn twee soorten brandblussers: de brandslanghaspel die vast zit aan de muur en de kleinere, draagbare blusmiddelen. De brandslanghaspel is een goedkoop en effectief blusmiddel. Er zijn voldoende slanghaspels aanwezig als u op alle plaatsen binnen uw bedrijf kunt komen met de 25 meter-lange slang. Niet altijd is een brandslanghaspel nodig of mogelijk. In dat geval geldt het volgende algemene advies: - per 250 m2 gebruiksoppervlakte of gedeelte daarvan moet een blusmiddel aanwezig zijn, met een minimum van twee blusmiddelen. - Is het gebruikersoppervlak kleiner dan 100 m2, dan volstaat één (draagbaar) blustoestel. Er zijn veel verschillende draagbare brandblussers. Een sproeischuimblusser verdient vaak de voorkeur. Uw plaatselijke brandweer of leverancier van brandblussers kan u adviseren over het type blusmiddel dat voor uw bedrijf effectief is. Sommige (brand)verzekeraars stellen eisen aan het aantal en soort blusmiddelen dat u in uw bedrijf hebt.

Hoeveel brandblussers moet ik plaatsen?

In de nieuwe norm NEN 4001 is aangegeven hoeveel brandblussers er nu eigenlijk geplaatst moeten worden. Daarbij wordt uitgegaan van een aantal factoren. Hoe groot is het risico op brand? Hoeveel mensen aanwezig? Grootte van het gebouw. Hoe groter het risico, het aantal mensen en het gebouw, hoe meer blussers u moet plaatsen. Bij een groot risico moet u uitgaan van ongeveer 1 brandblusser per 100 m2, bij het minste risico moet u uitgaan van ongeveer 1 blusser per 300 m2. Dit moeten dan wel een poeder of een schuimblusser zijn. Een koolzuurblusser mag u ook plaatsen maar deze moet dan boven op de sterkte geplaatst worden.

Ik ben niet thuis op de verwachte leverdatum, kan ik een ander adres opgeven?

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een ander verzendadres op te geven, bijvoorbeeld uw zakelijke adres, buren of vrienden.

Kan iedere brandblusser hervuld worden?

Alle in Nederland verkrijgbare blussers dienen voorzien te zijn van een rijkstype keurmerk dit zijn de twee ovale cirkels met daarin een aantal nummers welke veelal rechts onder op het etiket te vinden zijn. Omdat deze voldoen aan de NEN 2559 moeten zijn hervuld kunnen worden. LET OP: Het is echter in het grootste deel van de gevallen goedkoper om een nieuw blustoestel aan te schaffen dan deze te laten hervullen.

Kan ik mijn order annuleren?

Ja, u kunt uw order annuleren indien uw order nog niet is verzonden. Indien u een order wilt annuleren verzoeken wij u direct een e-mail te sturen (info@nofire.nl).
Nofire.nl hanteert geen annuleringskosten.

Klachtenbeleid Nofire.nl

Hoewel Nofire.nl een uiterst laag klachten saldo heeft, kan het voorkomen dat er onverhoopt iets niet correct is aan het aangekochte artikel of dat het beschadigd wordt geleverd. Graag worden we hiervan op de hoogte gesteld. Een klacht nemen we dan ook zeer serieus!

Moet ik mijn brandblusser markeren doormiddel van een pictogram?

De locatie van blustoestellen moet worden gemarkeerd volgens NEN 3011. Indien nodig moet de locatie van het blustoestel met aanvullende borden worden aangegeven (pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. De gebruiker moet een overzicht (bij voorkeur in de vorm van een plattegrond) bijhouden waarin type, aantal en locatie van de blusmiddelen zijn opgenomen.

Moment van levering?

De artikelen die u heeft besteld worden door TNT Express afgeleverd op het adres dat u hebt opgegeven. Het pakket wordt 2 maal op het aangegeven adres aangeboden. Bent u niet thuis, dan zult u een bericht in de brievenbus vinden met daarop het dichtstbijzijnde postkantoor waar het pakket kan worden afgehaald. Het pakket blijft 3 weken op het postkantoor liggen. Let op: TNT Express levert op werkdagen en zaterdagen m.u.v. sommige gebieden in Nederland.

Veilig betalen met iDEAL!

Wilt u het bedrag van uw bestelling ineens, veilig, vertrouwd en gemakkelijk online aan ons betalen dan kunt u dit doen met behulp van iDEAL. Deze betaalservice is beschikbaar voor klanten van ABN AMRO Bank, Rabobank, SNS Bank, Fortis, ING bank. Wij bieden iDEAL betaling tijdens het afronden van uw bestelling aan, u komt vervolgens in uw eigen vertrouwde internet bankieromgeving waar u de betaling veilig kunt voldoen. Wel zo gemakkelijk!

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
 

Nofire.nl verstuurt de artikelen over het algemeen binnen 1 tot 3 werkdagen. Het kan in enkele gevallen voorkomen dat het artikel is uitverkocht en dat het besteld moet worden bij de fabrikant. U krijgt hiervan direct een melding bij behandeling van de order. In dit geval kan de levertijd oplopen tot 5 werkdagen. Let op: Indien u er voor kiest om de bestelling vooruit te betalen, dan geldt een minimale levertijd van 3 tot 5 werkdagen. Betalingen via het iDEAL systeem werkt direct, uw krijgt uw bestelling binnen 2 dagen in huis.

Wat is de levensduur van een brandblusser?

Een brandblusser mag volgens de NEN 2559 maximaal 20 jaar oud zijn. Echter staat in deze zelfde norm dat elke brandblusser na 10 jaar gereviseerd dient te worden. Nu is het uit economische oogpunt goedkoper om na 10 jaar een nieuwe brandblusser aan te schaffen dan deze te laten reviseren.

Wat is de maximale loopafstand van mijn brandblussers?

Maximale loopafstand? De blustoestellen moeten zo worden geplaatst dat de loopafstand van enig punt binnen de projecteringszone tot het dichtstbijzijnde blustoestel niet meer is dan 20 meter.

Wat moet ik doen als de verzending bij aflevering beschadigd is?

Nofire.nl besteedt veel aandacht aan de verpakking. Het komt daarom zelden voor dat de verzending beschadigd wordt afgeleverd. Mocht uw verzending toch beschadigd zijn dan moet dit direct gemeld worden. Ook meldingen van schade welke niet zichtbaar is kunnen na 2 dagen niet meer worden geclaimd. Mocht een brandblusser(s) een dusdanige grote of een zichtbare schade hebben die u niet accepteert, dan dient u deze verzending gelijk mee retour te geven aan de transporteur. Om beschadigingen te voorkomen wordt de verzending stevig verpakt , u dient bij ontvangst de brandblusser(s) goed te controleren op beschadigingen. Indien de verzending beschadigd is hoeft u de verzending niet te accepteren en kunt u deze gelijk weer mee terug geven aan de transporteur.

Wel óf niet een keer per jaar brandblussers controleren

Met de invoering van het gebruiksbesluit is er ook een wijziging gekomen met betrekking tot de keuringstermijn van kleine blusmiddelen. Hierover is op dit moment landelijk veel onduidelijkheid.

Onderhoud dient jaarlijks opnieuw uitgevoerd te worden. Mocht de klant een controle van 1x per twee jaar willen dan nog zal er een periode ingeknipt worden van een jaar! Anders voldoet het REOB onderhoudsbedrijf niet aan de norm. Ook moet er goed gekeken worden of er ander criteria zijn waaraan het object moet voldoen. Wellicht dat er op het object een eisende wet of regelgeving van kracht is met betrekking tot de brandpreventieve middelen. Daarnaast is er altijd nog de brandverzekering die een eis neer kan leggen met betrekking tot de brandpreventieve middelen. Ook deze wetten, regelingen en eisen van de brandverzekeraar komen vaak op minimaal 1x per jaar uit!

Let dus goed op wanneer er uitspraken worden gedaan met betrekking tot de keuringstermijn van kleine blusmiddelen. In veel gevallen zal de controle 1x per jaar blijven.

Welk soort brandblusmiddelen moet ik kiezen?

Ik heb in mijn bedrijf diverse produkten en machines staan welke niet met dezelfde blusstof geblust kunnen worden. Hoe bepaal ik welke blusstof ik aan moet schaffen? De gekozen blusstof moet geschikt zijn voor het meest waarschijnlijke type brand in het gebied waarvoor het blustoestel bedoeld is. In tabel 1 in de NEN 4001 is aangegeven welke brandklassen er zijn en hoe wordt vastgesteld of de blusstof geschikt is voor deze brandklasse. Bij een groot brandrisico is het raadzaam om meerdere soorten blusmiddelen op de risicoplek te hangen bij de meest voorspelbare brandhaard.

Zijn de prijzen op de webwinkel excl. BTW?

Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW.
Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.